Organisaties willen succesvol zijn en medewerkers willen een bijdrage leveren.
Dit klinkt simpel maar dat is het niet.
Voortdurende veranderingen zorgen voor stevige druk. De belangrijkste uitdaging lijkt te zijn dat medewerkers aangehaakt blijven en mee vormgeven aan wijzigingen die noodzakelijk zijn.

Ik kan u daarbij helpen.

Als organisaties de menselijke maat hanteren, geven medewerkers het beste van zichzelf, worden krachten gebundeld en ontstaat er saamhorigheid en verbondenheid, ook bij vergaande veranderingen.

Mijn motto daarbij is Roots & Wings: Mensen hebben bedding nodig (roots) en vertrouwen in wat ze doen en kunnen om te kunnen excelleren(wings).Een organisatie wordt daarmee effectiever en professioneler. Zó zijn organisaties onderscheidend en succesvol.

Succesfactoren

Om onderscheidend en succesvol te zijn help ik organisaties met het realiseren van een aantal voorwaarden*:

  • Een inspirerende visie door leiders die lef en voorbeeldgedrag laten zien, en die kunnen leiden & volgen;
  • Respectvol samenwerken, met interne medewerkers en externe klanten, en in die volgorde;
  • Ruimte creeren voor individuele ontwikkeling met persoonlijk leiderschap als leidraad, waarin ‘fearlessness’ (je angst erkennen, voelen en gebruiken om te groeien) en ‘basic goodness’ (het goede willen doen) uitgangspunten zijn.

*Ik ben zeer geinspireerd door Yvonne Burger die als deeltijdhoogleraar organisatiecultuur, communicatie en leiderschap aan de VU Amsterdam verbonden is en deze voorwaarden en uitgangspunten eerder beschreven heeft.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *